POPpins goes OLOVKA Studio


Belegondolni is durva, hogy az előző bejegyzés óta eltelt majdnem 5 év! 

Vicces újraolvasni az első (és ezidáig egyetlen) blogposztot, és találkozni az 5 évvel ezelőtti önmagammal, az akkori gondolataimmal, terveimmel. Nagyon sok dolog máshogy alakult, mint azt 2015-ben, a márka indulásakor elképzeltem, de ez persze jól is van így. 

Például azt gondoltam akkor, hogy rendszeresen fogok blogolni a kitűzőkről, és hogy mostanra itthon is sok kicsi vállalkozás fog majd saját tervezésű kitűzőket árulni. 
Ezekből egyik se jött be.

Az elmúlt hetekben a szépséghibás pineket kiárusítása felért egy mini időutazással, sok régebbi kitűző évek óta nem volt a kezemben, és jó volt rácsodálkozni, hogy jé, ilyen is volt!
A múlt pénteki Facebook posztban már volt egy utalás, hogy ennek a kisöprésnek volt egy eddig fel nem fedett oka is, amiről szeretnék most hosszabban is írni.

 

Ma van a márka 5. szülinapja. 

Itt szeretnék is egyből megállni egy kicsit, és megköszönni nektek, hogy itt vagytok, hogy a sok-sok vásárlással, kedves szóval és konstruktív kritikával támogattátok a POPpinst az elmúlt években. 

Szeretnék egy kicsit megállni azért is, hogy megveregessem a jobb kezemmel a bal vállam, mert nagyon sok munka volt ebben az 5 évben, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az először leginkább magamnak és a barátaimnak tervezett kőbányai kitűzőtől idáig jutottam. Elképesztően hálás vagyok azért, amit ettől az 5 évtől kaptam, és azoknak az embereknek is, akik segítettek és támogattak ezalatt az idő alatt. Tudjátok, kik.

 

De ma van a márka újjászületésének napja is.

Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy itt az idő átnevezni a POPpinst, ami mától OLOVKA Studio néven működik tovább

 

Miért cserélem le a nevet?

A POPpins névbe első hallásra, gondolkodás nélkül beleszerettem, és pont itt kezdődtek a bajok is. Bár szerintem nagyon frappáns és jól leírja a márkát, már rengeteg korábbi asszociáció kapcsolódik ehhez a szóhoz, ami valljuk be, nem előnyös egy induló brand szempontjából. 
A domain, az ezen a néven futó social felületek mind foglaltak voltak. (Bár az évek alatt többször próbálkoztam a megvásárlásukkal/megszerzésükkel, folyamatosan falakba ütköztem.) A kényszer szülte a hosszú “PopularPins” nevet, amit viszont egyáltalán nem szeretek használni, telefonba lebetűzni is nagyon körülményes, és a legkevésbé sem szexi. 

A másik ok pedig az, hogy a kitűző tervezésen kívül nagyon sok más dologgal is foglalkozom, és szerettem volna, ha ezeket össze tudom fogni valamilyen módon. Ez persze úgy is lehetséges lett volna, hogy egy új márkát hozok létre párhuzamosan, de egyrészt akkor kezdhetnék mindent elölről, másrészt két vagy több márka menedzselése már bőven meghaladná a jelenleg velem együtt 2 fős kis csapat kapacitását. Ugye, Lilla?


Miért OLOVKA Studio lesz az új név? Mi a jó ég az az olovka?

Amikor megfogalmazódott bennem, hogy szeretném leváltani a márkanevet, tudtam, hogy nem lesz egyszerű olyat találnom, amit legalább annyira fogok szeretni, mint a POPpinst.

Azt viszont tudtam, hogy ha meglesz, azt egyből fogom érezni, hogy na, ez az! 

Ezért elkezdtem mindenhol furcsa hangzású, izgalmas szavakat keresni. Spanyol étlapokat bújtam, egy teljes estét végig ábrándoztam a Fekete Zaj-fesztiválon, holdfázis neveket kerestem japánul, mégsem fogott meg semmi. Aztán arra gondoltam, kicsit talán racionálisabban is megközelíthetném a kutatást, és olyan nevet kellene találnom, ami összefogja mindazt, amivel foglalkozom. Páran tudjátok, hogy a POPpins mellett grafikus-illusztrátorként dolgozom, de azt talán kevesebben, hogy szívem csücske a lettering, a legújabb szenvedélyem pedig a kerámia. Ami ezekben a dolgokban közös, hogy bármit tervezek – legyen az logó, illusztráció vagy bögre –, az mindig egy ceruza vonással kezdődik. CERUZA! A gyors Google-keresés során (pencil in different languages) egyből megakadt a szemem a szó horvát fordításán: olovka.

Rövid, legördül a szájról, és a magyar kicsinyítőképzőre végződik, vagyis CUKI! Átrohantam a másik szobába, és szinte azonnal megrajzoltam a kezdetleges logót.
De hiszen ez mosolyog!

Hát ezért.


Mi változik még a neven kívül?

Nagyon sokan írtatok az elmúlt években, hogy 1-2 darab kitűzőt szeretnétek gyártatni, de ez az eljárás, amivel a mi kitűzőink készülnek, ezt nem teszi lehetővé, 100 darab alatt egyszerűen nem éri meg legyártani egy mintát. Szeretnénk mostantól több, egyedire szabható terméket kínálni nektek, hogy valami igazán személyessel ajándékozhassátok meg a szeretteiteket vagy akár magatokat. 

Szeretnénk zöldíteni is a márkán, a csomagolóanyagaink közül amit csak lehet, lebomlóra cserélni, környezetbarátabbá tenni a folyamatainkat.

Az új oldalra felkerül majd a portfolióm is, amiből láthatjátok, milyen projektekkel, grafikai munkákkal tudtok megbízni, ha esetleg ilyesmiben gondolkodtok.


Mi az, ami marad?

Továbbra is szeretnék sok hazai tervezővel, márkával, szervezettel kollaborálni, mert nagyon szeretek másokkal együtt gondolkodni, és ezek az együttműködések sok kedves embert hoztak az életembe, akikért nagyon hálás vagyok.

Szeretném folytatni a Lady Boss-kampányt is, mert továbbra is azt gondolom, hogy rengeteg olyan lány/nő van, akik mindennapi hősök, és szükségük van arra, hogy kicsit jobban rájuk irányítsuk a rivaldafényt, hogy minél többen megismerhessék őket.

És persze maradnak a kitűzők is, remélem, efelől nem volt kétségetek.


Milyen új termékek lesznek és mikor?

Az első új termékek a karácsonyi időszakra érkeznek. Készülünk 3-féle új kitűzővel, kisebb-nagyobb kerámia tárgyakkal és talán még több izgiséggel. Folyamatosan jövünk majd az újdonságokkal, de ez az átállás inkább egy hosszabb átmenet lesz majd.

Valószínűleg még egy ideig kaptok POPpinsos matricát a rendelésetek mellé, és az új elérhetőségeink mellett a régiek is élni fognak még egy darabig. Szerettük volna, ha először a névvel és az új arculattal ismerkedtek meg, közben pedig majd igyekszünk minél gyakrabban ízelítőt adni a készülő új cuccokból. 

Kezdésnek itt egy kép pár már elkészült kerámiáról, néhánynak van már gazdája, de olyan is akad köztük, amik elérhetőek lesznek hamarosan. 

olovka_keramiak

Mi nagyon izgulunk, hogy mit szóltok majd az újdonságokhoz, és nagyon köszönjük, ha velünk tartotok ebben az új fejezetben. Most pedig koccintunk egyet!


Rami


1 komment


  • Dani

    Köszönjük ezt a remek öt évet!
    Boldog 5. és 0. születésnapot :)


Szólj hozzá


A kommentet még jóvá kell hagyni